Hírek


Egis-KutÉj Középiskolai Kémiaverseny 2022

FELHÍVÁS

9-12. osztályos diák vagy?

Tisztelt Iskolák, Kedves Tanárok!

A korábbi évek hagyományait tartva idén is megszervezzük középiskolásoknak szóló kétfordulós kémiaversenyünket. A rendezvényre új helyszínen, az Egis Gyógyszergyár Zrt.-ben, szeptember 30-án, szombaton kerül sor. Megkérjük a kedves Tanárokat, hogy diákjaiknak az alábbi versenyt hirdessék, minden lelkes kémikusjelöltet bátorítsanak. A határidők szorosak, kérjük, vegyék figyelembe!


A versennyel kapcsolatos információk és részletek a következők:

 • a versenyre háromfős csapatokat várunk. Nevezni ezen az űrlapon keresztül lehet, az online forduló megoldásainak feltöltésével:
  https://goo.gl/forms/OO2TbZG11HTwRvwR2

 • meghirdetett korosztály: 9-12. évfolyam; a csapattagoknak egy iskolába kell járniuk (de nem feltétlenül egy osztályba)

 • nevezési határidő a feladatlap kitöltésével: 2022. június 15. éjfél

 • a kétfordulós verseny első fordulója online bonyolódik le (a feladatok megoldásával), a 2. forduló (döntő) pedig szeptember 30-án délután, az Egis Gyógyszergyárban kerül megrendezésre

 • a diákok versenyen való részvételének feltétele, a szülői felelősségvállalásról szóló nyilatkozat kitöltése (ITT), és aláírt példányának feltöltése a regisztrációs űrlapon keresztül: https://goo.gl/forms/OO2TbZG11HTwRvwR2 vagy a verseny@kutatokejszakaja.com címre küldése. A nyilatkozatot kérjük, juttassák el a jelentkező diákok számára! Az online forduló kitöltött feladatsorát csak az aláírt nyilatkozat birtokában tudjuk figyelembe venni!

 • egy iskolából több csapat is indulhat

 • felhívjuk a csapatok figyelmét, hogy az online forduló több feladatot, illetve egy kísérletet is tartalmaz, szánjanak elég időt rá!

 • az online forduló eredményéről szóló értesítést és a csapatok a verseny 2. fordulójába való bejutását 2022. szeptember 21-ig megküldjük a résztvevőknek

 • a döntő forduló pontos helyszínéről, idejéről és további részleteiről a döntőbe jutott csapatokat külön tájékoztatjuk

 • a verseny nyertesei értékes nyereményben részesülnek

 • a versenyen (és a Kutatók Éjszakája összes eseményén) a részvétel ingyenes

 • további információk a versenyről: verseny@kutatokejszakaja.com

 • az online forduló itt található: VERSENY

 • Adatvédelmi irányelveink itt érhetőek el:
  http://kutatokejszakaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/Adatvedelmi-iranyelvek.pdf

 • A versenyszabályzat itt található: SZABÁLYZAT

 • Kutatók Éjszakájáról és többi eseményéről itt olvashatnak: www.kutatokejszakaja.hu

Sok szeretettel várjuk a nevezéseket!

Üdvözlettel:

Merza András (+36305360030)

A Kutatók Éjszakája projekt felelőse


Peregi Balázs

senior fejlesztő analitikus Egis Gyógyszergyár

Szülői nyilatkozat linkje itt elérhető.

A verseny az Egis Gyógyszergyár Zrt. támogatásával valósul meg.


Sikeresen lezajlott a 2021-es Kutatók Éjszakája!


A nívós programsorozat az idei évben sem maradhatott el. A látogatók több mint 2300 programon közül választhattak. A pandémiára való tekintettel, lehetőség volt online és hibrid eseményeken is részt venni. Ezek közül több mint 100 program azonnal elérhető! Az érdeklődök különböző tudományterületekről hallhattak előadásokat vagy éppen interaktív foglalkozásokon vehettek részt. Ezúton is köszönjük a részvételt!


Idén alapítványunk támogatta a magyarországi kutatók éjszakája programsorozat megrendezését. Hozzájárultunk ahhoz, hogy az oktatási intézmények, az ELKH kutatóintézetek, az MTA, a múzeumok, a közkönyvtárak és civil szervezetek számára országos szinten ingyenes lehessen a honlapon való megjelenés és regisztráció.


Már várjuk a 2022-es Kutatók Éjszakáját, ahol még több érdekes, tudományos programmal várunk minden kedves érdeklődőt. Népszerűsítsük együtt a tudományt!


Az idei évben kulcsszerepe volt a nagylelkű szponzoroknak, akik nélkül kevésbé hatékonyan valósulhatott volna meg a nagy múltú program. Ezúton is köszönjük a támogatást:


az MVM csoportnak, aki ezüst támogatóként vett részt!


További támogatóink:


Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont Kft.


Nokia Corporation


Mediso Kft.


Evosoft Hungary Kft.


Morgan Stanley


VARINEX Zrt.


IncQuery Labs Zrt.


Logiscool Kft.


KRIO Intézet


Turbine AI


Abacusan Stúdió


Smartopert Kft.


Kamilla Optika


Optométer Optika


IDÉN IS LESZ A KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!

A több mint egy évtizede rendszeresen visszatérő őszi nagy tudományfesztiválra 2021-ben szeptember 24-25-én kerül sor.

A szervezők célja a diákok, szüleik, tanáraik és az egész nagyközönség számára bemutatni, hogy a műszaki és a természettudományok a mindennapjainkban milyen mértékben szövik át életünket, mennyire fontosak ezek a szakterületek a folyamatok leírásához, megértéséhez, új összefüggések felfedezéséhez; ahhoz, hogy jobban megértsük a körülöttünk lévő világot. Ezen túlmenően támogassa a közoktatási és felsőoktatási intézmények, illetve a gyakorlati helyet biztosító vállalatok együttműködését, népszerűsítse a tudományt, a tudományos és innováció tevékenységet és a kutatói életpályát.

Reméljük, hogy idén a szokásos módon lehet megünnepelni a kutatók éjszakáját, de még nem tudjuk, hogy a járványhelyzet lehetővé teszi-e a személyes megjelenést a rendezvényeken. A tavalyi rendezvény tapasztalatai viszont azt mutatják, hogy sokan nagyon örültek az online programoknak látogatói oldalról, hatalmas volt a programok hatása, így remélhetőleg online programokkal fognak bővülni a hagyományos programok akkor is, ha nem lesznek korlátozások.

Az RCISD Regionális Tudásközpont a Kutatók Éjszakája Alapítvány az Európai Tudományért közreműködésével biztosítja az oktatási intézmények, az ELKH kutatóintézetek, az MTA, a múzeumok, a közkönyvtárak és a civil szervezetek számára országos szinten egységes és ingyenes megjelenést és regisztrációt.