Projektjeink

Futó projektjeink

OkosOvi

OkosOvi: Interaktív módszerek az óvodások képességeinek mérésére és fejlesztésére: Az OkosÓvoda új megoldásai hátrányos régiókban (01/10/2023-30/09/2025). Erasmus+ KA210-SCH.

Honlap: https://www.okosovi.eu/

Cél

Célunk egy digitális felület létrehozása, mely az óvodás korú gyermekek minden korosztálya számára lebontott mérőértékelő rendszerét foglalja magába, biztosítva ezzel a gyermekek képességfejlesztését az aktuális életkori sajátosságaira és egyéni képességeire való tekintettel. Ezáltal a gyermekek iskolai képességei nagyobb ütemben, komplexen fejlődnek, hamarabb elérve ezzel az iskolaiérettségi szintet. Az eredményeket folyamatosan ismertetjük a szülőkkel, mely elősegíti a közös együttműködést.

Megvalósítás

A konzorcium közös módszertant fejleszt a mérő rendszer. A projekt létrehoz egy prototípus mérést segítő portált. A portál több helyen számos gyermekcsoportokkal le lesz tesztelve. A módszer rövid távú hatását vizsgáljuk a gyermekek fejlődésére,és a nyomon követés szintjeit tekintve. Szülői, valamint az intézmények vezetőinek szakmai vélemények felmérése. Rövidebb idő alatt hatékonyabb szakmai munka elérése. A szakmai információk akadálymentesebb átadása, tájékoztatás, terjesztés, networking.

Konzorcium